YAY-YÜKA Platformu Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Marmara Üniversitesi’nin proje koordinatörlüğünü yürüttüğü “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer: YAY-YÜKA Platformu Projesi”nin kapanış toplantısı 27 Temmuz Perşembe günü Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul sanayi işletmelerinin ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleri ile yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla başlatılan projenin kapanış programında, açılış konuşması Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı. Konuşmasında tüm paydaş kurum ve üniversitelere teşekkür ederek başlayan Kurt, “Ülkemizin ekonomisine katkı sunacak olan katma değeri yüksek ürünler ve bilgi odaklı çözümler ile sanayiyi ileriye taşıyacak ara yüz yapılarının oluşturulması amacıyla, hayata geçirilen bu yenilikçi katma değer projesinde, önemli çıktılar elde ederek hedefimize ulaşmış bulunmaktayız” açıklamasında bulundu.

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü olan Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu, projenin amacını, hedef gruplarını ve çıktıları hakkında katılımcılara bilgi vererek, proje kapsamında destek veren TÜBİTAK’a ve katılım gösteren protokole teşekkürlerini sundu. Proje kapsamında, ortak kurum olan üniversitelerin rektörleri de kapanış programında yer aldı. İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arı konuşmalarında, projede emeği geçen herkese, projeye destek veren her iştirakçi kuruma, projenin yürütücülüğünü yapan Marmara Üniversitesi ve akademisyenlerine teşekkür ettiler.

Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ve ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (SUNUM) Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, proje ekibine, paydaş ve iştirakçi kurumlara teşekkür ederek proje sürecinin ÜSİMP ayağından bahsettiler. Toplantının ardından, Prof. Dr. Hamit Serbest, Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu’nun konuşmacı olduğu ve projeye iştiraki olan katılımcılarla çalıştay gerçekleştirildi.

“Yenilikçi Üretim ile Katma Değer: YAY-YÜKA Platformu Projesi Kapsamında Gerçekleştirilen Faaliyetler Hakkında Genel Bilgilendirme ve Elde Edilen Çıktıların Kamuoyuyla Paylaşılması”, “TTO ve KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılmasına Yönelik Olarak İşletme Temsilcileri ve Proje Temsilcilerinin Tecrübe Paylaşımları”, “Proje Kapsamında Gerçekleştirilen RTTP, Ar-Ge Destek Mekanizmaları ve Patent Değerleme Konulu Eğitimlerinin Etkilerinin Değerlendirilmesi” ve ”Ar-Ge Çalıştayı ve Politika Öneri Belgesi Çıktılarının Kamuoyuyla Paylaşılması” adlı başlıkların incelenmesinin ardından etkinlik sona erdi.

HIZLI ERİŞİM