YÖK Burslusu Uluslararası Öğrencilerle İftar Buluşması

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Burslusu yabancı uyruklu öğrencilerle 29 Nisan 2022’de Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde düzenlenen iftar davetinde bir araya geldi.

15 ülkeden 80 öğrencinin katıldığı iftar daveti, YÖK Başkan Vekilleri Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ve Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigâr Demircan Çakar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı hoş geldin konuşmasında “Bu iftar programında dünyanın muhtelif ülkelerinden ülkemize yükseköğretimde eğitim almak maksadıyla gelen öğrencilerimizle iftar yapıyoruz. Türkiye son yıllarda uluslararası öğrenciler için güvenli bir eğitim merkezi haline gelmiş bulunmaktadır. Ülkemizde sayısı 204’ü bulan üniversitelerimiz sadece Türkiye Cumhuriyeti öğrencilerine değil dünyanın tüm uluslarına fevkalade kaliteli eğitim imkanları sunan ve uluslararası öğrencileri kendi öğrencileri olarak gören bir anlayışla eğitim hizmeti vermektedir. Türkiye’de lisans eğitiminin uluslararası rekabetçi gücü dünyanın pek çok bölgesinden öğrencilerin ülkemize ve üniversitelerimize gelmesine imkân vermektedir. Yükseköğretim Kurulu olarak mevcut uluslararası öğrenci sayılarımızı daha üst noktalara çıkarmak suretiyle hem uluslararası yükseköğrenim rekabet gücümüzü artırmak hem de farklı milletlerden öğrencilere evrensel insanlık değerlerini bilim ve teknolojinin gerektirdiği yüksek düzeyde bilgi beceri ve yetkinlikleri kazandırmak konusunda fevkalade gayret içeresinde olmayı arzu ediyoruz. Bu vesileyle bu iftara farklı üniversitelerden gelen başta rektör hocalarımıza ve öğretim elemanlarımıza olmak üzere bu güzel sofranın etrafında bulunan uluslararası öğrencilerimize selam ediyor, hoş geldiniz diyorum” dedi.

Hoş geldiniz konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından tasavvuf müziği dinletisi sunuldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve üniversite rektörlerinin, uluslararası öğrencilerden Türkiye’deki deneyimlerini dinledikleri sıcak sohbetin ardından program sona erdi.

HIZLI ERİŞİM