Yükseköğretimde Ayakkabı Mühendisliği ve Mesleki Eğitim Vizyon Toplantısı Düzenlendi

Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) ve Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkanlarının Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’u ziyaretiyle gerçekleşen toplantıda Yükseköğretimde Ayakkabı Mühendisliği programı açılması istişare edildi.

TASEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çetin programın gerekliliklerini, TASD Yönetim Kurulu Başkanı Berke İçten sanayinin ayakkabı mühendisliği programından beklentilerini ve mühendis adaylarının sanayideki konum ve ihtiyaçları hakkındaki görüşlerini paylaştı.  AYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Aksu ise ayakkabıda teknik ve mühendislik perspektifini dile getirdi.

Toplantıya Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TASEV Program Danışmanı Doç. Dr. Muhammet Uzun, TASEV Eğitim Koordinatörü Atilla Başlar ve TASEV Genel Koordinatör Dilber Evelek de katıldı.