“Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı” Çalıştayı Başladı

Marmara Üniversitesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu iş birliğiyle hazırlanan “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı” çalıştayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray’ın katılımıyla Marmara Üniversitesi Enstitüler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan YÖKAK Kurul Üyesi ve Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu, “Genç öğretim üyelerinin sayısı daha fazla ve gücümüzü gençlerden alıyoruz” dedi. Arıcıoğlu, 2015 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun kurulmasıyla birlikte kalite kültürünün yaygınlaştırılması ve sistemle yürütülmesini amaçladıklarını da dile getirdi. Ayrıca ilk defa YÖKAK’ın üniversitemizde öğrencilerle buluştuğunu ve öğrencilerden gelen geri dönüşlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray konuşmasında öğrencilerin kalite kontrol süreçlerine katılmasının önemine değindi.

Moderatörlüğünü Prof.Dr. Hasibe Kadıoğlu’nun üstlendiği seminerde, YÖKAK Uzmanı, Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi, Lisans Öğrencisi Erdoğan Taha Akbaş konuşma yaptı. Dr. Uludağ ise yükseköğretimde kalite süreçleri, bu süreçlerin önemi ve öğrencilerin bu süreçlerde nasıl yer alabileceği hakkında bilgi verdi.

Etkinlik 2 Aralık’ta Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleşecek olan oturumlarla sona erecek.

HIZLI ERİŞİM