2. Otomativ Tasarım Yarışması Türkiye 2.lik Ödülü Üniversitemize Geldi.

2. Otomotiv Tasarım Yarışması Türkiye 2.lik Ödülü Üniversitemize Geldi

Prof. Dr. Zafer GÜL’ün danışmanlığını yaptığı, üniversitemiz Makine Mühendisliği Öğr.Gör. Hasan KÖTEN ‘nin doktora tez çalışmasında tasarladığı “CBG Engine” isimli çevreci, ekonomik, yerli yakıt kaynaklı CFD modelleme çalışması yeni motor tasarımı 1247 proje arasından Yenilenebilir enerji, çevreci kategoride Türkiye ikincisi olmuştur. 17 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen ödül töreninde Hasan KÖTEN hocamız ödülünü Merinos Kongre Merkezinde düzenlenen törenle Formula 1 pilotu David Coulthard’tan aldı. Dereceye giren ödül sahiplerine ücretsiz patent desteği sağlandı. Ekonomi Bakanı sayın Zafer Çağlayan projeye büyük ilgi göstererek yerli motor tasarımı konusunda Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu çalışmaların olmazsa olmaz olduğunu belirterek üniversitemizdeki diğer çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Hocamızı tebrik ediyoruz.

Ayrıca en fazla proje başvurusu yapan üniversite kategorisinde üniversitemiz adına sayın rektörümüz Prof. Dr. Zafer GÜL, Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın elinden ödülü 05.04.2013 tarihinde almıştır. Proje gönderen herkese teşekkür ediyor, önümüzdeki sene Ekonomi Bakanlığının himayesinde Türkiye İhracatçılar Meclisinin düzenlediği bu organizasyonda tekrar Üniversitemizin ödüller kazanmasını diliyoruz.