Açık Erişim Sistemi Duyurusu

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak üniversitemizin kurumsal belleğini günümüz teknolojik gelişmelerini takip ederek en hızlı ve doğru biçimde araştırmacılara sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Marmara Üniversitesi olarak  “Marmara Üniversitesi Açık Erişim Sistemi” yeni arayüzü ve açık veri yapısı ile  hizmete açılmıştır.  Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olarak 140.000’in üzerinde içeriğe sahip Kurumsal Açık  Sistemimiz birçok yenilik içermektedir.

Bu hizmet yeniliklerimiz:

“Süper Hızlı” ve Modern Arayüz: Geliştirme çalışmaları devam eden Dspace 7  entagrasyonu ile altyapı tamamen yenilendi.

“Tanımlanabilir Nesneler” ile Veri Tekrarına Son: Yazar, Birim, Dergi, vb. ögeler artık veri sistemi içerisinde tanımlanabiliyor.

Koleksiyon Karmaşasına Son: Tanımlanabilir nesneler ile artık her birim için bölüm ve koleksiyon açmaya gerek kalmamaktadır.

Doğrudan Veri Kaynağından Veri Çekme: Dspace7; 9 ana kaynaktan (ORCID, Pubmed, WOS, Scopus, CrossRef, CiNii, NASA Astrophysics Data System (ADS), VuFind.org, SciELO.org, ve European Patent Office (EPO)) doğrudan veri çekebilmektedir.

Baştan Sona Entegrasyon Alt Yapısı: Marmara Üniversitesi Dspace 7 Sistemi, üniversitemizin kullandığı iki ayrı sistemle (AVESİS ve Kütüphane Otomasyon Sistemi) entegre edilmiştir. Üst veriler bu yazılımlardan artık otomatik olarak Dspace 7’ye aktarılabilmektedir.

Birçok yeniliği içeren Açık Erişim Sistemimiz, siz kıymetli üniversite mensuplarımızın incelemesine sunuyoruz. Marmara Üniversitesi Kurumsal Açık  Erişim Sistemi son teknoloji ile harmanlanan, araştırmacılara sade ve kullanım kolaylığı sunan yenilenmiş arayüzü ve birbirinden faydalı özellikleri ile  sizlere  ve tüm dünyaya hizmet vermeye hazırdır.

Erişim linki: https://openaccess.marmara.edu.tr

Akademik çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı