Elsevier ClinicalKey ve UpToDate Veri Tabanı Eğitimi

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Marmara Üniversitesi Kütüphaneleri olarak gerçekleştirdiğimiz “Çevrim İçi Seminerler Serisi” kapsamında 26 Ekim 2021 Salı   günü saat 16.00’da ve 2 Kasım 2021 Salı  günü saat   12:30 ‘da  “UpToDate ve Elsevier ClinicalKey” veri tabanlarının etkin kullanımına yönelik eğitimler yapılacaktır.

Bilimsel çalışmalarınızda kullanabileceğiniz en güncel ve kanıta dayalı bilgileri içermekte olan ClinicalKey ve UpToDate çevrim içi kullanıcı eğitiminde,

- UpToDate ve ClinicalKey kullanım özellikleri,

- UpToDate Türkçe ara yüz kullanımı ve Türkçe kelimelerle arama yapma,

- Covid-19 kaynakları kullanımı konuları ele alınacaktır.

Toplantı sonunda katılımcılara katılım sertifikası iletilecek olup veri tabanlarıyla ilgili kısa bilgi ve katılım kayıt linkleri aşağıda yer almaktadır.

Tüm mensuplarımızı davet eder, sağlıklı günler dileriz.

26 Ekim 2021 Salı, saat: 16:00
Katılım kayıt linki:

2 Kasım 2021 Salı, saat: 12:30
Katılım kayıt linki:

Not: Kayıt oluşturduktan sonra e-posta adresinize otomatik olarak gelen linke tıklayarak oturuma girebilirsiniz.  (Lütfen istenmeyen iletiler /junk e-mail kısımını da kontrol ediniz).

UpToDate & Elsevier ClinicalKey :

UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında,7300'den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.000'den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayali bir klinik karar destek sistemidir.
UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır

Elsevier yayınevine ait ''ClinicalKey'' veritabanı; doktorların sorularına  hızlı yanıt veren ve akıllı bir arama seçeneği sunan oldukça kapsamlı bir veri tabanıdır.

Elsevier'e ait Clinical Key veritabanı içinde 35 tıbbi uzmanlık alanı yer almaktadır.

Doody Core Titles E-Kitap listesi içinde yer alan Elsevier kitaplarının %95'inden fazlası ClinicalKey kapsamı içinde bulunmaktadır.

EK:
Afiş