Marmara Gazete’nin Şubat Sayısı Yayında

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Medya Merkezi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan Marmara Gazete, 6. sayısıyla okurlarının karşısında.

Zengin içeriği ve tasarımıyla dikkatleri çeken Marmara Gazete’nin Şubat sayısında, hem Marmara Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlikler hem de sosyal ve kültürel hayata ilişkin haber, araştırma-inceleme ve söyleşilere yer verilmiş.

Marmara Üniversitesi Maltepe’ye Taşınacak

Marmara Gazete’nin bu sayısında, Marmara Üniversitesi’nin 130. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘yeni kampüs’ müjdesi dikkat çekiyor. Marmara Üniversitesi Başıbüyük Sağlık Eğitim Kampüsü’nün bitişiğinde bulunan 2 bin 500 dönümlük Kenan Evren Kışlası’nın üniversiteye tahsisine ilişkin 2 yıldır sürdürülen görüşme ve yazışmalar meyvelerini verdi. Marmara Üniversitesi’nin sembolü olan Sultanahmet ve Haydarpaşa’daki tarihi binalar ile İlahiyat Fakültesi’nin dışındaki bütün kampüsler Maltepe’de bulunan bu büyük araziye taşınacak. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün yeni oluşturulacak kampüsle ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı bu sayıda, ayrıca 130. kuruluş yıl dönümü töreninde konuşan hem Başbakan Erdoğan’ın hem de Rektör Gül’ün gündeme ilişkin açıklamalarına yer verilmiş.

Marmara Gazete’nin Şubat sayısında yer alan diğer haber konuları ise şöyle:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ve çok sayıda akademisyenin katıldığı “Başkanlık Sistemi  Arayışları” konulu panele ilişkin detaylar,

Papa’nın istifası ve Papalık seçimi ile ilgili tartışmaları değerlendiren Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel’in sürece yönelik önemli tespitleri,
Milli Eğitim Bakanlığının “Atanamayan Öğretmenler Sorunu”na ilişkin hayata geçirdiği yeni düzenlemeyi değerlendiren Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özey’in görüşleri,

Gazeteci Uğur Dündar’ın, gazetecilik mesleği serüveni ve genç gazeteci adaylarına tavsiyeleri yer alıyor.

Marmara Gazete’nin 6. sayısına bu linkten indirebilirsiniz.

Gazeteyi PC üzerinden okumak için buraya tıklayınız, ipad ve iphonedan okumak için buraya tıklayınız.