MİTTO Koordinatörlüğü - İSTKA2015 Mali Destek Programları ve Başvuru Kotası

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 yılı Mali Destek Programları Kapsamında Bağımlılıkla Mücadele, Kadın İstihdamının Arttırılması, Sağlık Turizm Merkezi, Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi ve Yenilikçi İstanbul Programlarının çağrıları açılmıştır.

Bir Başvuru Sahibi, İstanbul Kalkınma Ajansı’na bir destek programını en fazla 2 (iki) projesi için destek başvurusunda bulunabilir ve İstanbul Kalkınma Ajansı bunlardan en fazla 1 (bir) tanesine mali destek sağlayabilir. Bir Başvuru Sahibinin bir Mali Destek Programına destek almaya uygun iki teklif sunması ve her iki proje başvurusunun da başarılı bulunması halinde destek, değerlendirme sürecinde en yüksek puanı alan projesine verilir.

Bir mali destek programına özel olarak yukarıda belirtilen düzenlemelerin yanı sıra, bir Başvuru Sahibi 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında farklı alanlarda toplamda en fazla 4 (dört) projesi için destek başvurusunda bulunabilir ve en fazla 2 (iki) projesi için destek alabilir. Örneğin; Teknik Eğitim Fakültesi Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi çağrısı için 2 proje hazırladığında ancak 1 projesi için destek alabilir. Ancak Teknik Eğitim Fakültesi, 1 adet Bağımlılıkla Mücadele, 1 adet Kadın İstihdamınınArttırılması, 1 adet Sağlık Turizm Merkezi ve 1 adet Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi çağrılarından olmak üzere Toplam 4 proje başvurusu yaptığında ise bunlardan sadece İSTKA tarafından seçilen 2 tanesine kabul alabilir. Başvuru konusundaki ayrıntılar ve benzeri konular için ekte bulunan 2015 yılı Teklif Çağrıları Başvuru Rehberleri incelenebilir.

Toplam başvuru sayısı ve desteklenecek proje sayısı hesabında, Üniversitelere bağlı Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Fakülteler, Yüksekokullar ya da Enstitüler tarafından yapılan başvurularda söz konusu birim, “Başvuru Sahibi” olarak belirtilmediği takdirde başvuru Üniversite tarafından yapılmış kabul edilecektir. Başvuru Sahibinin yukarıda zikredilen başvuru sınırlarının üzerinde proje sunması durumunda, başvuru tarihine göre fazladan sunduğu projeler değerlendirmeye alınmaksızın iade edilecektir. Bu nedenle yapılacak başvurularda başvuruyu yapan, belirtilen birimlerden biri olduğu takdirde başvurunun kota nedeni ile geri çevrilmemesi için başvuru sahibi alanına ilgili birim adının yazılması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgilere www.istka.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.