MİTTO- TÜBİTAK BİGG 1512 Yeşil Büyüme Çağrı Programı

Değerli Akademisyenimiz,

BİGG 1512 Yeşil Büyüme Programına Son Başvuru Tarihi Güncellendi!

Yeşil ekonomiye geçişe ivme kazandıracak yenilikçi fikirlerin bir tohum gibi serpilip yeşerdiği günümüz Girişimcilik ve İnovasyon Ekosisteminin en güçlü aktörlerinden birisi olan Marmara Üniversitesi’nin ortak kuruluş olarak yürüttüğü TÜBİTAK BİGG 1512 Yeşil Büyüme Çağrı programına başvurmak için SON TARİH: 28 TEMMUZ!

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Programına başvurarak iş fikirlerinizi 450.000 TL Hibe desteği ile hayata geçirebilirsiniz. Erciyes Teknopark AŞ. ile ortak yürüttüğümüz program takvimi,

-İş Fikri Başvuruları biggmarmara.com web sitesinden 1 Haziran-28 Temmuz 2022 tarihlerinde alınmaktadır.

-İş Fikirlerinin ön değerlendirilmesi 1 Haziran-28 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşecektir.

-Girişimcilik Destek Programına özel olarak hazırlanmış Çevrimiçi ve Video Eğitimler 1 Haziran-28 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşecektir.

-Mentor görüşmeleri ve girişimci adaylarının iş fikirlerini mentorlerle birebir değerlendirmeleri 27-28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşecektir.

-Birebir değerlendirme adımını başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına iş planı hazırlama desteğinin verilmesi 1 Ağustos-22 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleşecektir.

-Tamamlanan iş planları 24-25-26 Ağustos 2022 tarihlerinde jüri karşısında sunularak 2. Aşamaya geçmeye hak kazanan adayların iş planları TÜBİTAK PRODİS sistemine yüklenecektir.

-Jüri heyeti tarafından seçilen iş planlarını sunmak üzere girişimci adayları TÜBİTAK hakemlerine tahmini Ekim-Kasım 2022 arası iş fikirlerini ve iş planlarını anlatan bir video hazırlayıp gönderecektir.

-Tahmini olarak 2. Aşama başvuru sonuçları Aralık 2022 itibariyle ilan edilecektir.

-Şirket Kurulumu ve Destek Başlangıcı tahmini Ocak-Şubat 2023 arası gerçekleşecektir.

Program Kapsamında Desteklenen Başlıklar,

• İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik: İklim Değişikliği, Karbon salımı ve Sera Gazı Emisyonlarının Düzenlenmesi Amacına Katkı Sunacak Çalışmalar
  • Temiz ve Döngüsel Ekonomi
  • Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
  • Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım: Tarladan Sofraya Sürdürülebilir Tarım
  • Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım

Kimler Başvurabilir ,

• Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi,
  • Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
  • Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak

Girişimci adaylarının seviyelerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak pek çok farklı mentor ile görüşme fırsatı yakalanabilmekte ve bunun yanında BİGG Marmara girişimcilerine program sırasında ve sonrasında da sağlanacak olanaklar ,

• Mentor Görüşmeleri
  • İş Fikri Doğrulama Eğitimi
  • Patent Tarama Eğitimi
  • Prototipleme Atölyesine Erişim
  • Kanvas İş Modeli Eğitimi
  • Etkili İş Fikri Sunumu Eğitimi
  • İş Planı Yazma Eğitimi
  • Potansiyel Yatırımcı, Müşteri ve İş Ortaklarına Erişim
  • Ofis Olanakları
  • Teknolojik Altyapıya Erişim

Ayrıca süreç içerisinde girişimci adayları gerek yatırımcılarla gerekse potansiyel müşterilerle tanışma fırsatı elde etmektedirler. Girişimcilik serüveninin ilk adımı olan TÜBİTAK BİGG hibesine Erciyes Teknopark A.Ş. ve Marmara İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi(MİTTO)’nun yenilik ve yaratıcı gücüyle başvurmak için son tarih 28 Temmuz 2022.

Detaylı bilgi ve başvuru için BİGGMARMARA web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://biggmarmara.com/

EKLER:

Poster-1