Üniversitemiz Öğrenci Yurtları Başvuru İlanı

ressks.jpg (72 KB)

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesinde bulunan kız öğrenci yurtları ve Mehmet Genç (Dragos) Külliyesinde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtları için başvurular online olarak 8-15 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecek.

Başvuru öncesinde aşağıdaki belgeleri bilgisayar ortamında (PDF formatında tercih sebebidir) hazırlamanız başvurunuzun daha hızlı ve sorunsuz yapılabilmesi için önemlidir.

1- Varsa okuyan kardeş öğrenci belgesi. İlköğretim, lise veya üniversite (Açıköğretim hariç) öğrencisi kardeşiniz varsa öğrenci olduklarına dair e-devlet üzerinden alınmış doğrulanabilir belge. Birden fazla okuyan kardeşiniz varsa belgelerin ayrı ayrı yüklenmesi gerekecektir.

2- Anne Baba durumunu gösterir Nüfus Kayıt Örneği. E-Devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği almanız ve belge üzerinde anne baba durumunun görülüyor olması gerekmektedir.

3- Sosyal güvencenize ilişkin e-devlet üzerinden alınmış belge.

4- Ailenizin toplam gelirini gösterir belge. Anne veya Baba çalışıyor ise aylık kazançlarına ilişkin belge, çalışmıyorsa çalışmadıklarına ilişkin belgelerin ayrı ayrı yüklenmesi gerekmektedir.

5- Eğer görme veya işitme engeliniz varsa, engel durumunuzu gösterir belge yüklenmesi gerekecektir.

6- ÖSYM tarafından YKS sonuçlarına göre üniversitemize yerleştirilmiş iseniz Sonuç belgesi ve Yerleştirme belgesini ÖSYM sitesinden indirmeniz ve sistemimize ayrı ayrı yüklemeniz gerekmektedir.

7- İkamet durumunuzu gösterir İkamet Belgesinin, e-devlet üzerinden alınmış olması, doğrulanabilir olması ve sistemimize yüklenmesi gerekecektir.

8- Ara sınıf öğrencilerinin BYS sisteminden temin edecekleri Transkript Belgelerini sistemimize yüklemeleri gerekmektedir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin bu belgeye ihtiyaçları yoktur.

Üniversitemize ait yurtlara başvurabilmek için genel şartlar;

1- İstanbul dışında ikamet ediliyor olması,

2- Ara sınıf öğrencileri için alttan derslerinin olmaması gerekmektedir.

Başvuru yapılacak adres: