Üniversitesimiz, Yeni Koronavirüs ile İlgili Bilgilendirme ve Tedbir Faaliyetleri

Öğrencilerimiz ve Üniversitemiz Mensupları

Çin’de ortaya çıkan Yeni Koronavirüs,  80’i aşkın ülkede 100 binin üzerinde görülürken, henüz Türkiye’de bir vakaya rastlanmadı. Yeni Koronavirüs, özellikle ağız, göz, burun teması yoluyla doğrudan ya da dolaylı olarak yayılan ve solunum yolu enfeksiyonu yaratan bir virüstür. Üniversitesimiz, Yeni Koronavirüs ile ilgili bilgilendirme ve tedbir faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Yeni Koronavirüsten Korunma Yolları

• Özellikle el hijyenine dikkat edilmeli, eller iyice temizlenmeden ağıza, buruna ya da göze temas edilmemelidir. Eller, düzenli aralıklarla su ve sabunla en az 20 saniye sürecek şekilde yıkanmalıdır. Su ve sabuna erişim olmadığı hallerde el antiseptiği gibi temizleyicilerle sıklıkla temizlenmelidir.
  • Kapı kolları ve masa yüzeyleri gibi sık temas edilen alanların hijyenine ayrıca dikkat edilmelidir.
  • Kağıt mendiller, yalnızca bir kez kullanılmalıdır.
  • Hapşırırken veya öksürürken ağız ve burun mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı ile kapatılmalıdır.
  • Bağışıklık sitemini güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli, çiğ ya da iyi pişirilmemiş hayvansal gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • Son 14 gün içinde enfeksiyonun görüldüğü ülkelerden birinden gelindiyse, öksürük, ateş, nefes alma zorluğu gibi bulgular varsa cerrahi maske takılarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Üniversitede Yeni Koronavirüs Tedbirleri

• Üniversitemizde Yeni Koronavirüs ile ilgili bilgilendirici eğitimler gerçekleştirilecektir. Kampüs içi bilgilendirme ekranlarından takip ederek bu bilgilendirme eğitimlerine katılabilirsiniz.
  • Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin uyarılarının elektronik panolar, duyuru afişleri ve e-postalar kanalıyla duyurulmaktadır. Bu uyarıları dikkatle okumanızı öneririz.
  • Sağlık Bakanlığı’nın yeni koronavirüs (COVID-19) ile ilgili olarak aşağıdaki indirilebilir broşürü dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.
  • Hijyen, önemli bir tedbir unsurudur. Bu doğrultuda masa üstleri, kapı kolları, lavabolar gibi sık temas edilen yüzeylerin temizlik personeli tarafından sıklıkla temizlenmelidir.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Erol ÖZVAR