MARMARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YENİLENDİ

2021 yılı Kütüphane Haftası’nda öğrencilerimize, akademisyenlerimize, mensuplarımıza ve tüm araştırmacılara bir güzel hizmeti daha sunmaktan kıvanç duyarız.

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmaları ile, üniversitemiz kütüphanesine bağlı Açık Erişim Sistemi; içerik ve kapasite olarak zenginleştirilmiş ve yenilenmiştir.

Kütüphanemizde muhafaza edilen son derece kıymetli el yazması ve matbu Arapça, Farsça ve Osmanlıca metinler gözden geçirilmiş ve yeni içeriklerle bütün araştırmacılara açılmış bulunmaktadır.

Kütüphanemizde ilim insanlarının dikkatine sunulan binlerce lisansüstü tezler Marmara Üniversitesi Açık Erişim Sistemi üzerinden yeniden düzenlenerek hizmete alınmıştır.

30 Haziran 2020 tarihinde faaliyeti son bulan Şehir Üniversitesi Kütüphanesi’ndeki Cüneyd Orhon Fotoğraf Arşivi, Kemal Karpat Arşivi, Mahmut Şevket Paşa Koleksiyonu, Mehmed Fuad Köprülü Arşivi, Mesut Tufan Arşivi, Osman Öndeş Koleksiyonu, Taha Toros Arşivi, Tekel Koleksiyonu, Turing Koleksiyonu, Zeynep Orhon Targaç Fotoğraf Arşivi; Marmara Üniversitesi Dijital Koleksiyonlar ve Akademik Arşivi’nde, ‘Özel Arşiv Koleksiyonları’ başlığı altına eklenerek üniversitemizin açık erişim sistemi üzerinden tüm araştırmacıların hizmetine sunulmuştur.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Dijital arşivin hizmete açılmasına kadar geçen süreçte göstermiş olduğunuz ilgi ve destekleriniz için teşekkür ederiz.

Yenilenen arayüzü ve zengin koleksiyon içerikleriyle hizmete açılan Marmara Üniversitesi Açık Erişim Sistemi’ne aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

Bu sayfa Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından en son 03.04.2021 17:48:37 tarihinde güncellenmiştir.