2022 Avrupa Üniversite Oyunları’nda Marmara Üniversitesi’nden Tarihi Başarı

Polonya’nın Lodz şehrinde 16-30 Temmuz tarihleri arasında 20 ayrı spor branşında düzenlenen 46 ülkeden 6 binden fazla sporcunun yer aldığı Avrupa Üniversite Oyunları’nda, Marmara Üniversitesi Karate, Taekwondo ve Tenis dallarında müsabakalara katıldı.

Üniversitemiz 2 altın, 4 gümüş, 7 bronz madalya ile 400’den fazla üniversitenin katıldığı Avrupa Üniversite Oyunlarında takım madalya sıralamasında 17. Sırada yer alarak uluslararası alanda tarihi bir başarı gösterdi.

Karate dalında bireysel müsabakalarda yarışan sporcularımız 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya alırken, 5 kişiden oluşan Erkek Karate Takımı 3.lük kupasının ve ayrıca 5 bronz madalyanın sahibi oldu. Taekwondo takımı ise 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Karate Kumite Takımının Başarıları:

Aysima Karakaya (-61 kg) 1.lik

Hasan Arslan (-84 kg) 2.lik

Ömer Faruk Arslan (+84 kg) 3.lük

İbrahim Talha Geçgel, Alperen Yaman, İhsan Ömer Parmak, Hasan Arslan, Ömer Faruk Arslan’dan oluşan Karate Erkek Takımı 3.lük

Taekwondo Takımının Başarıları:

Seher Şen (-46 kg) 1.lik

Oğulcan Çalık (+58 kg), 2.lik

Şevval Gül (Poomse) 2.lik

Yusuf Şahin (Poomse) 2.lik

Muhammed Enes Şahin (+74 kg) 3.lük

Karate Takımı Sporcuları Bilge Solak, Aysima Karakaya, Zeynep Beyza Coşkun, Sude Nemli,ibrahim Talha Geçgel, İhsan Ömer Parmak, Alperen Yaman, Hasan Arslan, Ömer Faruk Arslan ve Antrenör Prof. Dr. Aytekin Soykan’ı; Taekwondo Takımı Sporcuları Seher Şen, Şevval Gül, Zülbiye Poslu, Emirhan Kutsal, Muhammed Enes Şahin, Oğulcan Çalık, Mustafa Yılmaz, Bünyamin Yavuz, Yusuf Şahin ve Antrenör Prof.Dr. Nusret Ramazanoğlu’nu ve
Avrupa Oyunları Marmara Üniversitesi Takım İdarecisi Spor Koordinatörü Dr. Fatih Sani’yi tebrik eder, nice şampiyonluklar dileriz.