“3. Uluslararası Sosyal Bilimler ve Türk Kültürü Sempozyumu” Başladı

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “3. Uluslararası Sosyal Bilimler ve Türk Kültürü Sempozyumu” (SOBİTÜRK), 22 Ekim Çarşamba günü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış oturumu başladı.

Açılış oturumu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevinç Arı’nın konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Arı, konuşmasında bu yıl “Beslenme Kültürü / Gastronomi” temasıyla düzenlenen sempozyumda, gastronominin beslenmenin ötesinde aynı zamanda bir kimlik ve kültürel hafıza unsuru olduğunu vurguladı. Ardından oturumda söz alan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz ise gücünü Fen-Edebiyat Fakültesi’nin geleneğinden alan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyumun fakültenin disiplinler arası vizyonunu yansıttığını ifade etti. Ayrıca Türk mutfağının zengin ve sağlıklı yapısına değinerek, gençlerin beslenme alışkanlıklarına yönelik farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhamit Tüfekçioğlu, Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özge Samancı ve Şef Aylin Yazıcıoğlu sunumlarını gerçekleştirdi. Plaket takdiminin ardından oturum, Doç. Dr. Didem Berber tarafından yürütülen workshop ile devam etti.

Sempozyum, açılışının ardından Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi GZFA 410 numaralı amfide düzenlenen eşzamanlı oturumlarla sürdü. Program, 23 Ekim Perşembe günü aynı salonlarda devam edecek; 24 Ekim Cuma günü gerçekleşecek son oturumlar ise Yıldız Sarayı’nda olacak.

HIZLI ERİŞİM