Dr. Öğr. Üyesi Çimen Bayburtlu’nun "Yaşam Örgüsü" Sergisi Açıldı

Marmara Üniversitesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çimen Bayburtlu, 2020 yılında, giysilerle hikayelerini buluşturduğu “Kısa Hikayeler” sergisinden sonra, atık deriler ve örgülerden oluşan “Yaşam Örgüsü” isimli 7. Kişisel sergisini, 20 Ağustos 2021 tarihinde SASAV Sergi Salonu’nda ziyaretçileri ile buluşturdu.

Değişik renklerdeki atık deriler, farklı yapıdaki renkli ipler ve teller bir araya getirilerek tasarlanmış, özellikle gömlek veya tişört üzerine kullanılan ve şıklık yaratan, önü arkası belirsiz, giysiler ile giyene özgür seçim olanağı verilmesi planlanmış.

Yaşama gönderme yapan sanatçı giysilerini şöyle anlatıyor; “Giysilerimde, daha önce başka bir amaç için belki bir ceket belki bir çanta yapmak için kullanılan sonrasında ise bir kenara atılmış  kesim artığı derileri giyilebilir hale getirmek istedim. Küçük bir parça ya da tüm kenarları farklı, içlerinde delikler olan bu derileri farklı malzemelerle tığ, şiş, gibi aletlerle örerek biçim verdim. Bu işlemi yaparken planlama yapmadım. Tasarımlarımı oluştururken malzemenin ve duygularımın beni yönlendirmesine olanak tanıyarak yaşantıların, geçmişe ait izlerin ve geleceğe ait fikirlerin ortaya çıkmasına izin verdim. Elde deri boyası ve nakış iplikleriyle desenlendirdiğim, atık deriler ve örgülerden oluşan tasarımlarımı içinizde yaşamın bize sunduğu güzellikleri hissederek gezmeniz dileği ile…”

Çimen Bayburtlu kişisel sergisi, SASAV Sergi Salonu’nda 10 Eylül’e kadar gezilebilir.

HIZLI ERİŞİM