Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü arasında “Enerji Verimliliği Kapsamında Ulusal ve Uluslararası Projelerin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” imzalandı. İmzalar, 9 Nisan’da, Maltepe'de inşası süren Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nde; Bakan Fatih Dönmez ve Rektör Prof. Dr. Erol Özvar tarafından atıldı.

Bakan Dönmez, imza töreniyle birlikte yaptığı konuşmada; İstanbul'un çeşitli bölgelerinde hizmet veren Marmara Üniversitesi birimlerinin Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde tek çatı altında toplanmasıyla Türkiye'nin en büyük yerleşkelerinden biri olacağını söyledi. Dönmez, külliye içerisinde yer alan binaların tükettiği enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan üretecek ve atıkları geri dönüştürecek “sıfır atık” hedefli tesislerin faaliyete geçecek olması nedeniyle yerleşkenin “yeşil” bir külliye olacağını belirtti.  

Bakan Dönmez, enerji verimliliğinin en ucuz enerji kaynağı olduğunun altını çizerek kamu binalarında geçen yıl yüzde 15 enerji verimliliği hedefi belirlediklerini, bu kapsamda eğitim kurumlarına destek olduklarını belirtti. Dönmez, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemizle yaptığımız protokol çerçevesinde sahadaki tecrübemizi de paylaşacağız. Protokolün kapsamı, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmaya yönelik çalışmalardır. Proje yazılım ve yönetim tecrübesinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ortak projeler geliştireceğiz ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. Bu konuda görünürlüğü artırmayı amaçlıyoruz.".

Rektörümüz Prof. Özvar, Bakan Dönmez’e külliyenin tamamlanan ilk etabını gezdirerek enerji verimliliğine dönük planlamalar hakkında bilgi verdi. Gezinin ardından Bakan Dönmez, beraberindeki yetkililer ile birlikte külliye bahçesine bir hatıra ağacı dikti. 

HIZLI ERİŞİM