"Gelişen Kütüphane Gelişen Kütüphaneci Projesi" Tamamlandı

Marmara Üniversitesi yürütücülüğünde, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan “Gelişen Kütüphane Gelişen Kütüphaneci Projesi”, Şubat-Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Beş aya yayılan projede İstanbul’daki Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphanelerde çalışan kütüphanecilerin yetkinlik ve motivasyonlarının artırılması amaçlandı. Türkiye’nin okuma kültürü konusundaki gelişimine katkı sağlayan projede, kütüphane çalışanlarına Marmara, İstanbul ve Yıldız Teknik Üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler tarafından web araçları, etkili iletişim teknikleri, kullanıcı hizmetleri, gönüllü yönetimi, etkinlik organizasyonu, insan kaynakları, çocuk edebiyatı ve edebi metin analizi gibi konularda çeşitli eğitimler verildi. Proje kapsamında kütüphanelerde yapılan farklı uygulamalar ve etkinliklerin artırılması sağlandı. Projenin İstanbul'daki kütüphanelerin hizmet kalitesini ve okuma kültürü düzeyini ileri vadede de artıracağı düşünülüyor.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehlika Karagözoğlu’nun yürütücülüğünü üstlendiği “Gelişen Kütüphane Gelişen Kütüphaneci Projesi”nin kapanış töreni 20 Haziran 2022 Pazartesi günü Saat 11:00'de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törene katılan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, proje kapsamında eğitim veren akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etti.

Törende, Kütüphaneci Ali Çakır’ın kaleme aldığı “Karagöz’ün Gözünden Okuma Kültürü” adlı tiyatro gösterisi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencimiz Zühre Gül Gedikli tarafından başarıyla sahnelendi.

Cumhurbaşkanlığı Korosu Müdürü ve Keman Sanatçısı Dr. Mithat Arısoy tarafından sunulan müzik dinletisiyle tören sona erdi.

HIZLI ERİŞİM