İlim ve İlim Adamı Anlayışımız Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun konuk olduğu İlim ve İlim Adamı Anlayışımız konulu söyleşi 12 Mayıs 2022'de Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi önceki dönem Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Serencam, Genel Sekreter Dr. Murat Arısal ve üniversite senato üyeleri ile kalabalık bir dinleyici topluluğu katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Büşra Durmuş moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu "İrfan olmadan ilim olmaz, ruh akıl, vicdan ve kalbin üst kavramıdır. Ruhun bulunduğu tek varlık insandır ve ancak insan alim olabilir. Alim olan herkes arif olamaz tabi. İnsan olmadan ilim yoktur. İlim bir üst kavramdır. Alim kendini ilme adamış kişidir. Tüm ilimlerin tek hedefi vardır mutlak hakikattir." İfadelerine yer verdi. Etkinlik ilim ve ilim adamı anlayışımız üzerine kapsamlı söyleşi sonrası katılımcıların sorularının cevaplanması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.