İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarafından “Batı Kültürleri ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu” Düzenlendi

Her iki yılda bir farklı bir tema ile düzenlenen “Batı Kültürleri ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu” (BAKEA), 1-3 Kasım tarihleri arasında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “İnsan” teması ile yurt içinden ve yurt dışından 200’ün üstünde araştırmacının katılımı ile düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşması İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz tarafından yapıldı. Düzenleme kurulu başkanı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burak Özsöz, sempozyumun temasının son derece anlamlı olduğunu belirterek, Filistin’de, Çin’de işlenen insanlık suçları göz önünde bulundurulduğunda insan ve insanlık kavramlarının uzun yıllar konuşulmaya devam edileceğine dikkat çektiler. Sempozyumun kapanış oturumu Oyuncu, Sanat Yönetmeni ve Yazar Tamer Levent’in de katıldığı bir panel ile sonlandırıldı.