Marmara Üniversitesi 14. Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tören, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım’ın ve Sinema Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Çetin Erus’un konuşmalarıyla başladı.

Önceki yıllarda yarışma olarak gerçekleşen ve bu yıl festivale dönüşen 14. Marmara İletişim Kısa Film Festivali'ne ülkenin dört bir yanından 240 film başvurdu. Başvuran 240 film arasından 16 film ön elemeyi geçerek finale kaldı.Yarışmanın bu yılki jüri üyeleri; Yönetmen Derviş Zaim, Senarist Ercan Kesal, Görüntü Yönetmeni Deniz Eyüboğlu, Müzisyen Serdar Ateşer, Akademisyen Esra Biryıldız, Oyuncu Mert Fırat ve Akademisyen Zeynep Çetin Erus oldu. Festivalde ödüller; “İzleyici Ödülü”, “En İyi Özgün Müzik”, “En İyi Oyuncu”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Film”, “En İyi Senaryo” ve “Jüri Özel Ödülü” dallarında sahiplerini buldu. Ödül töreninin ardından canlı trio müzik eşliğinde kokteyl gerçekleştirildi.

Ödül alan filmler

İzleyici Ödülü: Bir Tabut İnsan- Yönetmen Okan Akgün

En İyi Özgün Müzik: Ben Tsubasayım- Yönetmen Bilal Korkut- Müzik Oktay Şahin

En İyi Oyuncu: Yedi Santimetre-Yönetmen Metehan Şereflioğlu- Oyuncu Özgür Molla