Marmara Üniversitesi Gastroenteroloji Enstitüsü Karaciğer Araştırma Merkezi Yağlı Karaciğer Tarama Ünitesi Açıldı

Marmara Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde bulunan Gastroenteroloji Enstitüsü Karaciğer Araştırma Merkezi’nde Yağlı Karaciğer Taraması yapılmasını sağlayan ünitenin açılışıyla çok önemli bir merkezi daha toplum sağlığının hizmetine sundu. Gastroenteroloji Enstitüsü Karaciğer Araştırma Merkezi Yağlı Karaciğer Tarama Ünitesi’nin açılış töreni 21 Ağustos’ta Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Gastroenteroloji Enstitüsü ‘nün yeni binasında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt ve birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Eren, yağlı karaciğer hastalığının tespiti ve tedavi sürecini açıklayan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma sonrası Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Korkut, Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Ömer Akgiray, Genel Sekreter Dr. Murat Arısal ve davetli protokolün katılımı ile merkezin açılışı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Kurt bu yeni merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm halkımıza hayırlı olmasını diledi.

Yağlı Karaciğer Tarama Merkezi’nde, karaciğerdeki yağlanma ve fibrotik değişimleri ölçen Fibroscan ölçüm, hastaların ileri tetkiklerinin yapılması için biyolojik materyel alma, hastaların metabolizma hızlarının, kemik, kas ve su kütlelerinin ölçüldüğü Antropometrik Ölçüm ve Diyet Polikliniği birimi bulunuyor. Aynı zamanda alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapılan hasta eğitim odası, bilimsel araştırmalar için biyolojik parametrelerin araştırıldığı Karaciğer Moleküler Biyoloji Laboratuvarı ve kurs amaçlı seminer odası da yer alıyor.

Günde 50 kişiye hizmet verecek olan Yağlı Karaciğer Araştırma Merkezi, Marmara Üniversitesi Gastroenteroloji Enstitüsü Karaciğer Araştırma Merkezi’nde 22 Ağustos 2023 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

HIZLI ERİŞİM