Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Ulusal Proje Pazarı’na Katıldı

Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin paydaşı olduğu ve İstanbul Sanayi Odası’nın İstanbul Proje Akademisi tarafından düzenlenen Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Ulusal Proje Pazarı 5 Ekim 2022 tarihinde İSO Odakule’de gerçekleştirildi.

“Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Başarı Öyküleri” panelinde Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müjdat Soytürk, Avrupa Birliği Programları proje tecrübelerini aktardı, etkinlik katılımcıları ile bilgi paylaşımında bulundu. Yürütücülüğünü yaptığı 3 adet Ufuk2020 projesi bulunan Doç. Dr. Müjdat Soytürk, Ufuk Avrupa programında başvurusu yapılan ve kabul olan 2 adet yeni proje ile Ar-Ge çalışmalarının sürdürülebilirliğini sağladıklarını belirtti. Kasım ayında başlayacak olan Ufuk Avrupa programı “DECICE: Device-Edge-Cloud Intelligent Collaboration framework” projesinde yer alma başarısını, proje pazarı etkinliklerine katılım ve yetkinlik tanıtımı ile elde ettiklerini de belirten Doç.Dr. Müjdat Soytürk, proje önerisi iş birliklerinin oluşturulmasının yanında, bağlantıların geliştirilmesi ve deneyim için proje pazarı etkinliklerine katılımın gerekliliğini ve önemini vurguladı. Ufuk Avrupa Key Digital Technologies (KDT) çağrılarında desteklenen ve Aralık 2022’de başlayacak ”BRIGHTER: Breakthrough in micro-bolometer imaging”  başlıklı  proje ise rekabetin yüksek olduğu HORIZON-KDT-JU-2021 çağrılarında, tüm projeler arasında en yüksek değerlendirme puanını alarak desteklenmeye uygun görüldü. Belirtilen projelerde, edge-computing, yapay zeka, görüntü işleme ve haberleşme alanlarında katkı verilecek ve proje çıktıları Otonom ve Bağlantılı Araç alanlarında kullanılacak. Doç. Dr. Soytürk ayrıca, Avrupa Birliği projelerinde yer alarak Marmara Üniversitesi VeNIT Lab tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarının devamlılığını sağladıklarını, yer aldıkları projelerdeki görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek yeni projelerde tercih edilen ortak olduklarını da belirtti.  

Projelerde emeği geçen öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM