Marmara Üniversitesi “MX Yaratıcı Kültür Endüstrileri Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) ile Marmara Üniversitesi akademisyenleri  tarafından düzenlenen " Mx Yaratıcı Kültür Endüstrileri Çalıştayı" 12 Aralık’ta Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Sektörel ve akademik düzeyde gerçekleştirilen çalıştayda; İş ve Öğrenmede Karma Gerçeklik Teknolojileri, Yaratıcı Endüstriler ve Kültürel Miras, Asya Kültürü ve Mitolojisi, Yaratıcı fikir Geliştirme ve Ticarileştirme, Dijital Ürünlerde Telif Hakları, Endüstriyel Tasarım, Dijital Oyun Endüstrisi, Yaratıcı Girişimcilik ve İnovasyon temaları ele alındı. Çalıştay kapsamında ilgili alanlara ilişkin dünyadaki uygulamalar değerlendirilerek, ülkemizde yapılan örnekler tartışıldı. Ulusal İnovasyon Ekosistemi’nin gelişmesi ve sürdürülebilir kalkınma ivmesi kazanmasında mevcut sistemleri kullanmak üzere strateji ve öneriler sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü “Gelecek Gençlerin Proje Programı” tarafından desteklenen “Marmara Üniversitesi Mxincubation Yaratıcı Endüstriler Kuluçka Merkezi Projesi” faaliyetlerinden biri olarak gerçekleşen çalıştayda, açılış konuşmaları, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray, Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, Proje Yürütücüsü MİTTO Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Şengör ve çalıştay koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Taçgın tarafından yapıldı.

Uluslararası konuşmacıların da yer aldığı Keynote Speakers oturumunda; Animasyon ve Kültür, Sağlıkta Teknoloji Uygulamaları, Simülasyon, Karma Gerçeklik ve Öğrenme, Yapay Zeka ve Günlük Hayattaki Uygulamaları, Asya Kültürü ve Türk Devletleri konuları birbirinden değerli akademisyenler ve sektör konuşmacıları tarafından ele alındı. Etkinlik alanında VR & XR deneyimi, Gravity Sketch Uygulaması ile Sanal Gerçeklikte Üç Boyutlu Tasarım örnekleri, Yaratıcı Kültür Endüstrileri Kuluçka Programı adaylarının proje poster sunumları katılımcıların ilgi ve beğenisine sunuldu.

Sektörel ve Akademik düzeyde gerçekleştirilen çalıştay oturumları Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Taçgın, Prof. Dr. Hatice Hümanur Bağlı, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hamurcu ve Av. Yasemin Bal moderatörlüğünde, Sektörel Panel Oturumları ise MxIncubation Genel Koordinatörü Buket Calp ve Arş. Gör. Abdullah Bal moderatörlüğünde yürütüldü. Çalıştay oturumlarının ardından kapanış konuşması Marmara Üniversitesi MİATT A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bahadır Tunaboylu tarafından gerçekleştirildi.

Projenin detay bilgileri ve internet sitesine ziyaret için: https://ktb.mxincubation.com/

 

HIZLI ERİŞİM