Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NBUAM), üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirecek üç yeni projesiyle “1505 - TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Desteklenen projeler arasında; biyosensör geliştirilmesi, reçine üretimi ve akut miyeloid lösemi için alternatif tedavi yöntemi geliştirilmesi konularını kapsayan üç farklı çalışma yer alıyor.
"1505 - TÜBİTAK” Programı kapsamında Vestel Sağlık Teknolojileri A.Ş. ile iş birliği içerisinde yürütülecek olan Biyosensör Projesi, NBUAM araştırmacısı Prof. Dr. Nazmi Ekren yürütücülüğünde, merkez araştırmacılarının katkılarıyla gerçekleştirilecek.
Program kapsamında desteklenen bir diğer proje olan Reçine Üretimi Projesi, Çukurova Kimya Endüstrisi A.Ş. ile iş birliği içerisinde Prof. Dr. Mehmet S. Eroğlu yürütücülüğünde ve NBUAM araştırmacılarının katılımıyla yürütülecek.
Üçüncü proje olan Akut Miyeloid Lösemi İçin Alternatif Tedavi Yöntemi Geliştirilmesi Projesi ise Verikar A.Ş. ile birlikte Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ceren Çalıkoğlu Koyuncu yürütücülüğünde ve NBUAM araştırmacılarının katkılarıyla gerçekleştirilecek.