Marmara Üniversitesi “TEKNOFEST 2023” Projelerini Ankara’da Tanıttı

Cumhuriyet’in 100.yılında ilk kez başkent Ankara’da 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e Marmara Üniversitesi de katıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Etimesgut Havaalanı’nda gerçekleşen etkinliğe 900 binin üzerinde ziyaretçi katılırken Marmara Üniversitesi standı da büyük ilgi gördü. Marmara Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin hazırladıkları projelerin ziyaretçilere tanıtıldığı stantta MarCo, Farm-O, Ro-Ta, Hars, Mini-Hars, RoboTexTherapy, Creality CR, 200B 3DPrinter, V-one PCB Baskı Makinası takımları yer aldı.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaş olarak yer aldığı festival kapsamında, üniversitemiz 33 proje takımı ile Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri Kategorileri olmak üzere 9 farklı alanda yarıştı.

Tam bağımsız bir Türkiye için "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST Ankara’nın ilk günü müzikal ve konserlerle geçerken, diğer günlerde de birçok aktiviteye ev sahipliği yaptı. Coşkunun ve heyecanın yine göklere taşındığı festivalde Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, ATAK Helikopteri ve ANKA etkinlik süresince gösteri yaptı. Ayrıca dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyona kadar pek çok aktivite yapıldı. 

İlki İstanbul’da ikincisi Ankara’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023’ün üçüncüsü ise 27 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek final yarışmaları ile son bulacak.

HIZLI ERİŞİM