Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Önemli Başarı

Marmara Üniversitesi ve Liverpool Üniversitesi’nin ortak olduğu “Türkiye ve Pakistan'daki yüksek riskli popülasyonlarda doğum sonrası depresyon için önleyici bir müdahalenin randomize kontrollü çalışma ile değerlendirmesi: PREVENT-PND” başlıklı proje Tıbbi Araştırma Konseyi (Medical Research Council - MRC) tarafından desteklenmeye hak kazandı.  

2020 yılında desteklenen “Addressing Perinatal Depression in Deprived Areas of Istanbul, Turkey”- “Annenin depresyonunun önlenmesi ve/veya tedavisi ile anne ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi-Mutlu Anneler Sağlıklı Çocuklar” başlıklı projenin genişletilmiş bir devamı niteliğinde olan projede, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perran Boran yürütücü olarak yer aldı.

Prof. Dr. Boran ve ekibi, ülkemizde perinatal depresyona özel, ihtiyaca yanıt veren, mevcut sağlık bakım hizmetleriyle bütünleşebilen (gebe okulu/gebe sınıfı), anne ruh sağlığının korunması ve iyileştirilmesine yönelik risk oluşturabilecek durumların gebelikte tespit edilerek önlem alınması veya müdahalesi konusunda uygulanabilecek bir programı hizmete sundu. Önceki projenin fizibilite çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlanması sonucu geniş örneklemli etki çalışmalarına yönelik gerçekleştirilecek olan araştırmada yer alan ekip Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör projenin önemi ve başarısından dolayı Prof. Dr. Perran Boran ve proje ekibini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

 

 

HIZLI ERİŞİM