Marmara Üniversitesi Yürütücülüğünde Yeni TÜSEB Projesi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürütücü olarak yer aldığı “Kronik Yaraların Tedavisi İçin Anti-bakteriyel ve Anti-Biyofilm Özellikte Doğal Polimer ve Bitkisel Etken Madde içeren Nanofiber Yerli Yara Örtüsü Üretimi” adlı proje Süleyman Demirel Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek.

Proje Yürütücüsü olarak Prof. Dr. Gülgün Tınaz’ın yer alacağı proje ekibinde Prof. Dr. Azize Şener, Doç. Dr. Özlem Bingöl, Doç. Dr. Ali Şen, Dr. Öğr. Üy. Halil Aksoy, Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz, Dr. Öğr. Üy. Mustafa Şengör, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Prof. Dr Seyhan Ulusoy, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayhan Oral ve Dr. Salih Can Suner bulunuyor.

Proje kapsamında hem hastalara hem de sağlık sistemlerine oldukça yüksek maliyetler oluşturan diyabetik ayak yaraları ve diğer kronik yaraların tedavisinde kullanılabilecek; etkili, toksik olmayan ve doğal, bitkisel moleküller içeren, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak yerli bir ürün üretilmesi hedefleniyor. Ayrıca, kronik yara tedavisinde ihtiyaç duyulan bu özelliklerde nanolif ticari bir ürün bulunmadığından, bu ürünün yerli imkanlarla üretilerek ihtiyaç duyulan boşluğu kapatması, böylece yerli markalaşmaya ve milli ekonomimize de katkı sağlaması bekleniyor.

HIZLI ERİŞİM