Marmara Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Marmara Üniversitesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, Göztepe Yerleşkesi’nde kalabalık bir toplulukla gerçekleştirildi. Tören Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindeki üniversite yöneticilerinin Atatürk Anıtı’nın önüne çelenk bırakması ile başladı. Saat 09.05’te siren sesleri ile birlikte gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bölümü ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşması ile başladı. Prof. Dr. Kurt konuşmasında “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. yıldönümünde saygıyla, şükranla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu vesileyle ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde yer almış tüm şehit ve gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi. Prof. Dr. Mustafa Kurt konuşmasının devamında “Mustafa Kemal Atatürk’ün reform anlayışı sayesinde, 1933 yılında Almanya’dan getirilen çok sayıdaki öğretim üyesinin de yardımıyla gerçekleştirilen “Üniversite reformu” biz akademisyenler açısından ayrı bir öneme sahiptir. Böylece yükseköğretime sistem anlayışı gelmiş, üniversitelerimizin görevleri açık ve net olarak belirlenmiş, global anlamda kabul gören (üniversite, rektör, fakülte, dekan, profesör, doçent, asistan gibi) terimler kullanılmaya başlanmış, görevlendirilen yabancı profesörler aracılığıyla yükseköğretimimizde eğitim öğretim yöntemleri modernleşmiş, literatürümüze uluslararası standartlarda birçok yayın kazandırılmıştır. Ayrıca bu reform, öğretim üyesi yetiştirilmesi açısından da yükseköğretim ve bilim tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Bugün bizler, üniversite yöneticilerimiz, öğretim kadrolarımız ve öğrencilerimizle birlikte Cumhuriyetimizin en önemli kazanımları arasında yer alan üniversitelerimizin dünya ile yarışacak niteliklere sahip olması için, akademik ve bilimsel kriterlerimizi her geçen gün bir adım daha yükseğe taşımaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Anma Töreni Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu’nun Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan konser ile sona erdi.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Töreni’ne üniversite çalışanlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci de katılarak Atatürk’e olan sevgilerini ifade etti.

HIZLI ERİŞİM