Marmara Üniversitesi’nden Tarihi Avrupa Şampiyonluğu Başarısı

20-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde gerçekleştirilen, 31 ülkeden 395 üniversite ve 1534 sporcunun katıldığı ‘Üniversitelerarası Mücadele Sporları (EUSA) Avrupa Şampiyonası’nda Üniversite takımımız Karate ve Taekwondo branşlarında 4 altın 1 gümüş 6 bronz olmak üzere toplamda 11 madalya alarak şampiyonaya katılan tüm takımlar arasında üçüncü, Türkiye'den katılan takımlar arasında birinci oldu.

Ayrıca Taekwondo takımımız tarihi bir başarıya imza atarak, ilk defa aldığı 4 altın 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile Avrupa şampiyonu oldu ve bu önemli kupayı üniversitemize kazandırdı.

2023 yılında üniversitelerarası yapılan Avrupa Şampiyonalarında üniversitemiz, bu şampiyonada aldığı derecelerden sonra Türkiye'deki üniversiteler arasında birinci sıraya yükseldi.

Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran sporcularımızı ve teknik kadroyu bizzat tebrik ederek kupa coşkusuna eşlik etti. 

Bu önemli başarıyla üniversitemizi gururlandıran tüm sporcularımızı ve Spor Bilimleri Fakültesi EUSA Mücadele Sporları Avrupa Şampiyonası Marmara Üniversitesi Karate takımı antrenörü Prof. Dr. Aytekin Soykan’ı, Taekwondo takımı antrenörü Prof.Dr. Nusret Ramazanoğlu’ nu ve takım İdarecisi Spor Koordinatörü Dr.Öğretim Üyesi Fatih Sani’yi tebrik eder, nice şampiyonluklar dileriz.

Karate Kumite Takımının Başarıları:
Aysima Karakaya (-61 kg) 3.lük

Taekwondo Takımının Başarıları:
Seher Şen (-46 kg) 1.lik
Işıl Zafer (+62 kg) 1.lik
Mahmut Küskü (+58 kg) 1.lik
Haktan Can (-54 kg) 1.lik
Yusuf Şahin (Poomse) 2.lik
Şahsenem Bagator (+57 kg) 3.lük
Hilal Çoban (+46 kg) 3.lük
Merdan Çalık (+54 kg) 3.lük
Mustafa Yılmaz (+68 kg) 3.lük
Muhammet Enes Şahin (+74 kg) 3.lük

HIZLI ERİŞİM