NBUAM’ın Bilimsel Çalışması Macromolecular Materials and Engineering Dergisinde Kapak Olarak Yayınlandı

Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma  Merkezi (NBUAM) ve Varşova Teknoloji Üniversitesi İleri Malzemeler ve Teknolojiler Merkezi (CEZAMAT) ortaklığında  yürütülen “A Novel Strategy as a Potential Rapid Therapy Modality in the Treatment of Corneal Ulcers: Fluconazole/Vancomycin Dual Drug-Loaded Nanofibrous Patches”  adlı TÜBİTAK destekli çalışma, Wiley yayınevi tarafından yayınlanan Macromolecular Materials and Engineering dergisinde ön kapak resmi olarak seçildi.

Kornea ülserlerine karşı yenilikçi bir tedavi yönteminin geliştirildiği çalışmada elektroeğirme yöntemi ile iki farklı ilaç yüklü akıllı yama üretildi. Bu akıllı yama ile agresif yapıdaki kornea ülserleri için potansiyel ikili ilaç ile hızlı tedavinin oluşması gerçekleşti.

Projede yer alan üniversitemiz öğretim üyelerini yaptıkları çalışmadan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.