Öğretmenlik Adanmışlıktır "Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler” Paneli Gerçekleştirildi

“Öğretmenlik Adanmışlıktır” Panelleri serisinin ilki "Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler 1:Nadir Hastalıklar ‘Pektus’" paneli Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirildi. Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda 17 Mart 2022’de düzenlenen panele Pektus Derneği konuk oldu.

Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin’in de katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını, Koordinatör Öğr. Gör. Zuhal Pek gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü, Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nermin Özcan Özer’in yaptığı panelde, Pektus Derneği kurucu başkanı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yüksel, nadir görülen bir göğüs deformitesi olan pektus hakkında bilgi verirken, hastaların bu deformiteyi saklaması ya da ailenin saklaması nedeni ile ihmal edilebildiğini ancak sonuç veren ameliyatlı ve ameliyatsız tedavilerin olduğunu açıkladı. Bu süreç içinde öğretmenlerin gözlemlerinin, hastalığı fark etmede ve aileyi aydınlatmada önemli bir rol oynadığına da vurgu yaptı. Pektus Derneği Kurucu üyesi ve hasta yakını Havva Çerman Özdoğan ve Nuray Aydın, bir çocuğun okulda geçirdiği zorlu anlarında, okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin desteğinin ne kadar önemli olduğunu tecrübelerinden örnekler vererek anlattılar. Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin dikkatle takip ettiği panel konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.