Prof. Dr. Serap Helvacı’yı Ebediyete Uğurladık

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi ve Hukuk Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı Göztepe Kampüsü’nde gerçekleşen törenin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenaze törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Dursun Özbek ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Prof. Dr. Serap Helvacı için ilk tören Marmara Üniversitesi’nde düzenlendi. Rektörlük binası önünde gerçekleşen törene Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, Prof. Dr. Serap Helvacı’nın ailesi, yakınları, mesai arkadaşları, öğrencileri ve Marmara Üniversitesi çalışanları katıldı. Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Serap Hocamız, yayınları, araştırmaları ve kitaplarıyla iyi bir akademisyen olmanın yanı sıra, bilgisini genç kuşaklara aktarma konusunda çok başarılı bir öğretim üyesiydi. Öğrencilerinin yetişmesine çok emek veren, öğrenci dostu bir akademisyendi. Bizler hem bir hukuk insanını, hem öğrencilerimizin çok sevdiği bir hocasını hem de aynı üniversitede yıllardır emek vermiş akademisyenler olarak çok kıymetli bir mesai arkadaşımızı kaybettik.” dedi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akman ise konuşmasında “Prof. Dr. Serap Helvacı gibi değerli bir akademisyenin halefi olmaktan gurur duyuyorum. Hocamızı kaybetmenin acısını derinden hissediyoruz ancak aynı zamanda bu kadar değerli bir hatıra ve eserler bırakmış biri olması bir onur vesilesi.” dedi.  Prof. Dr. Mehmet Akman’ın ardından konuşma yapan Hukuk Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yavuz ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Antalya da Serap Helvacı’nın yerinin doldurulmasının çok zor olduğunu ve çok büyük bir değeri kaybetmenin üzüntüsünü ifade eden konuşmalar yaptılar.

Törende konuşan eşi Prof. Dr. Mehmet Helvacı ise “Marmara Üniversitesi’ne bu tören için teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Serap, benim iyi konuştuğumu söylerdi, bugün ise söyleyecek kelime bulmak çok zor” şeklinde duygulu bir konuşma yaptı. Üniversitede gerçekleşen tören Dr. Musa Gelici’nin Kur’an tilavetiyle sona erdi.

HIZLI ERİŞİM