Prof. Dr. Timur Kocaoğlu’ndan “Dünden Bugüne Türkoloji” Konulu Açılış Dersi

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün Açılış Dersi 11 Ekim 2022’de Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Timur Kocaoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Açılış Dersi'nde Türkoloji araştırmalarının geçmişten günümüze uzanan gelişim süreci ele alındı. Türklük Bilimi anlamına da gelen Türkoloji'nin başlangıç dönemi, ünlü Türkologlar, Türkoloji'nin sorunları ve genç araştırmacıların bu alana olan katkıları slaytlar eşliğinde sunuldu.

Açılış Dersi etkinliği, Prof. Dr. Halûk Harun Duman, Doç. Dr. Erdinç Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Mertoğlu, Fevzi Cengiz ve solist Yeşim Adıyaman'dan oluşan Grup Marmaralılar topluluğunun, Balkanlar, Kırım, Özbekistan (Harezm), Kırgızistan, Kazakistan, Kerkük ve Anadolu coğrafyasından parçalar seslendirdiği "Türk Dünyasından Ezgiler” isimli konser ile sona erdi.