Teknoloji Fakültesi “Dokuma Tasarım Stüdyosu” Açıldı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin üniversite ve sektör iş birliğiyle çalışmaları sonucu ‘Karınca Tekstil & Penelope CAD Dokuma Tasarım Stüdyosu’nun açılışı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un katılımıyla 3 Mayıs 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Teknoloji Fakültesi’nde yapılan törenle gerçekleşti.

Tekstil sektörü ile Marmara Üniversitesi arasındaki iş birliğinin ve teorinin yanı sıra pratik deneyimin daha da güçlenmesini sağlayacak olan “Dokuma Tasarım Stüdyosu”, Karınca Tekstil ve Penelope CAD Barselona firmalarının desteği ile Teknoloji Fakültesi binasında kuruldu.

Bilgisayar destekli kumaşların tasarımlarına yönelik hazırlanan ‘Dokuma Tasarım Stüdyosu’nun açılışı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un yaptığı teşekkür konuşmasıyla başladı.  Marmara Üniversitesi için ‘Dokuma Tasarım Stüdyosu’nun çok önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Rektör Kurt, “Karınca Tekstil & Penelope CAD Dokuma Tasarım Stüdyosu’nun üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Rektör Kurt, konuşmasının ardından Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Usta, Karınca Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Feridun Altınöz, Başkan Yardımcısı Ferruh Altınöz, Penelope Türkiye Ürün Sorumlusu Nilgün Tok ile “Karınca Tekstil & Penelope CAD Dokuma Tasarım Stüdyosu”nun açılışını gerçekleştirdi.

Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Sabri Özen ve Arş. Gör. Ali Beyit’in girişimleriyle ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Usta’nın destekleriyle kurulan “Dokuma Tasarım Stüdyosu”nun bilgisayar ve eğitim desteği Karınca Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Feridun Altınöz tarafından sağlandı. Penelope CAD Barselona firmalarının Satış Müdürü Mateu Iglesias ve Türkiye Ürün Sorumlusu Nilgün Tok ise yazılım ve lisans katkılarıyla bu önemli girişimde yer aldı. 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt açılış töreninin sonunda Karınca Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınöz ve Penelope Türkiye Ürün Sorumlusu Nilgün Tok’a el yapımı tabak hediye ederken, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal ise teşekkür plaketlerini takdim etti. 

HIZLI ERİŞİM