TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Başarısı

2021 TUBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Uzun danışmanlığında 3 proje finalde yarışmaya hak kazandı ve aralarından 1 Proje finalde ödüle layık görüldü.

İstanbul Tekstil Araştırmaları AR&GE ve İnovasyon Merkezi (İTAM) ve Tekstil Mühendisliği Laboratuarlarında gerçekleşen projeler:

1- Gıda ve tarım dalında Zeynep Çil ve Naz Kadınkız: Atık Esaslı Fibriller Biyoçözünür Toprak Örtüsü (Ödül alan proje).

2- Sağlık dalında MERT TAŞ: Sağlık İzleme Uygulamarı İçin Nanokompozit Yapılı Esnek Gerinim Sensörü Üretimi ve Üretilen Nanokompozitlerin Kalkanlama Özelliklerinin Araştırılması,

3- Akıllı şehir ve ulaşım dalında Berra Aka ve Ayşe İrem Zengin: Isı ve Ses Yalıtımında Kenevir ve Doğal Atık İçerikli Kompozit Yapıdan Duvar Kağıdı Geliştirilmesi.

Hocamızı ve tüm ekiplerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.