Üniversitemiz Öğrencisi Milli Sporcu Büşra Işıldar’ın Altın Madalya Başarısı

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Milli Sporcu Büşra Işıldar, Gençler Dünya Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Polonya'da düzenlenen Gençler Dünya Boks Şampiyonası’nda kadınlar 81 kiloda çeyrek finalde Hint rakibi Khushi'yi yenen Büşra Işıldar, yarı finalde Polonyalı Martyna Jancelewicz'i de mağlup ederek finale yükseldi. Işıldar, finalde Rus rakibi Kseniia Olifirenko'yu yenerek kürsünün ilk basamağında yerini aldı. Işıldar’a altın madalyasını Türkiye Boks Federasyonu Genç Kadınlardan Sorumlu Asbaşkanı Pınar Kuçinoğlu takdim etti.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dünya şampiyonu olan Büşra Işıldar'ı tebrik etti. Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadeleri kaydetti: "Polonya'da düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formasıyla mücadele eden milli sporcumuz Büşra Işıldar, dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanmış ve göğsümüzü kabartmıştır. Kazandığı çok değerli şampiyonluğu için Büşra kardeşimi tebrik ediyorum. Başarılarına büyükler kategorisinde de devam edeceğine inandığım milli boksörümüzün yetişmesinde ve altın madalyanın ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.".

Büşra Işıldar, 2017'de ilk müsabakasına çıktığı Türkiye Şampiyonası'nda boks kariyerine adım attı. Dört maçta dört nakavtla Türkiye şampiyonu oldu. Aynı sene Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na da katıldı; tüm maçlarını nakavtla kazanarak Avrupa Şampiyonu unvanının sahibi oldu. 2018'de Rusya'da, 2019'da Bulgaristan'da Avrupa şampiyonluğu başarısını sürdürdü. Kendisinin toplamda beş Türkiye, üç Avrupa ve bir dünya şampiyonluğu bulunmakta.

Gençler Dünya Boks Şampiyonu olan öğrencimiz milli sporcu Büşra Işıldar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

HIZLI ERİŞİM