Üniversitemizin Avrupa Birliği Proje Başarısı

Üniversitemizin Avrupa Birliği destekli projesi kabul edildi. “The Interdisciplinary HEI Entrepreneurship Fostering Program (InterHEI Projesi)”, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından 2021 yılında ilk kez açılan Yükseköğretim Kurumları için İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Programının (EIT HEI Initiative – Innovation Capacity Building for Higher Education) Cohort 2 kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Bu proje gıda ve sağlık alanında yükseköğretim kurumlarının sosyal sorumluluk sahibi ve sürdürülebilir yenilikçi çözümler üretmesi ve gıda ve sağlık sistemlerini dönüştürebilecek girişimci fikirler sunmalarını sağlayacak inovasyon kapasitesi oluşturmak amacıyla tasarlandı. 

Mart 2022'de başvurusu yapılan EIT HEI çağrısına Avrupa genelinde 680'den fazla kuruluşu temsil eden toplam 56 konsorsiyum başvuru yaptı ve 147 HEI ve 147 akademik olmayan kuruluşu (şirketler, araştırma merkezleri, kamu yetkilileri) içeren 26 proje desteklendi, Türkiye’den ise 5 üniversite bu destekten yararlanacak.

Bu proje 2 yıl boyunca yükseköğretim ortakları Marmara Üniversitesi, University of Warsaw (Polonya) ve Loyola University (İspanya), enstitü ortakları Future Food Institute (Italya), Institute for Food Technology (Sırbistan), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Yunanistan’dan American Farm School Post-Secondary Education and Training Association ortaklığında devam edecek.

Projenin yürütücülüğünü Warsaw Üniversitesi üstlenirken, Marmara Üniversitesi Türkiye’de yükseköğretim yürütücüsü olarak görev alacak. 1,2 milyon Avro toplam bütçesi olan proje, Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO), Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NBUAM) ve Teknoloji Fakültesi’nin yer aldığı konsorsiyum tarafından yürütülecek.

Üniversitemizde projenin yürütücülüğünü yapacak olan MİTTO Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sema Gündüz ile projede emeği geçen NBUAM ve Teknoloji Fakültesi hocalarımızı tebrik eder, kendilerine başarılı bir proje dönemi dileriz.

Projenin detaylı bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://eit-hei.eu/projects/interhei/

HIZLI ERİŞİM