2022 yılı TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TESEP Ödül Başvuruları Hk.

Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA)'nin kuruluş amaçları doğrultusunda yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarının Türkiye kaynaklı bilimsel çalışmalarını özendirmek amaçlanmıştır. Başvurular içinden bilimsel değerlendirme kurullarınca ön elemeyi geçen nitelikli başvurular, hakem değerlendirme sürecine alınacaktır.

TÜBA Bilimsel Telif Eserleri Ödüllendirme Programı (TÜBA-TESEP) ile üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eserlerin yazılmasının teşviki amaçlanmıştır. TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında ayrıca Akademi Konseyi tarafından, belirli bilim alanlarında yayımlanan eserlere, alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış Şeref Üyelerimizin adına her yıl özel ödüller ihdas edilmiştir.

Bilindiği gibi, TÜBA Ödülleri, bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde düzenlenen törenle sahiplerine verilmektedir.

2022 yılı TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TESEP ödül başvuruları başlamıştır. Son başvuru tarihi 21 Şubat 2022 Pazartesi'dir.

Başvurulara ilişkin detaylı bilgi ve afişe ekten ulaşabilirsiniz.

 

EK:

TÜBA-GEBİP ve TESEP Duyuruları Hk.

Tesep

Gebip

HIZLI ERİŞİM