"İlaç Üretim Stratejileri ve GMP Ek1 Kılavuzu 2022 Revizyonu Sempozyumları - Bioexpo 2023"

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Bilimsel İşbirliği ile

İlaç Üretim Stratejileri ve GMP Ek1 Kılavuzu 2022 Revizyonu Sempozyumları ve Yapay Zeka

Buluşması Bioexpo’da düzenleniyor

25-27 Ekim 2023  – İstanbul Lütfi Kırdar

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Ana Bilim Dalının bilimsel katkısı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) katkıları ile Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir Sezer’in moderasyonu eşliğinde ‘Ulusal ve Uluslararası Konvansiyonel ve Biyoteknolojik  İlaç Üretim Stratejileri ve Tedarik Zinciri'  Sempozyumu BIOEXPO  Yaşam Bilimleri Fuarları’nın en önemli etkinliklerinden biri olacak.


‘Ulusal ve Uluslararası Konvansiyonel ve Biyoteknolojik  İlaç Üretim Stratejileri
ve Tedarik Zinciri'  Sempozyumu

26-27 Ekim 2023 - Bioexpo

İlaç sanayii günümüzde iki önemli temel ilaç üretimi üzerinde yürütülmekte ve hastalıkların tedavisi için önemli gelişmeler kaydetmektedir. Bunlardan ilki konvansiyonel ilaç üretimi ve ikincisi ise son 10 senedir özellikle ivme kazanarak güncel olan Biyoteknolojik ilaç üretimidir. Uluslararası ve ulusal pazara bakıldığında ve hastalık grupları açısından da değerlendirildiğinde onkoloji gibi bazı önemli ve ciddi hastalık gruplarının tedavisinde kişiye yönelik bireysel tedavinin ön plana çıktığı görülmektedir.

Bu bağlamda gelişen ilaç teknolojileri ile hem konvansiyonel alanda hem de biyoteknolojik ilaç üretimi açısında günümüzde global platformda yeni teknolojilerin gündeme geldiği ve çeşitli otoritelerce kabul gördüğü görülmektedir. Gerek ulusal gerekse uluslararası ilaç teknoloji ve üretim süreçlerinin pandemi dönemi ve sonrası hızlı bir şekilde geliştiği ve bu süreçten sonraki dönemlerde de özelikle biyoteknolojik alanda yeni gelişmelerin söz konusu olduğu aşikârdır.

İleri tedavi yöntemleri de bu örneklerden bir tanesidir. Ayrıca dünya ilaç tedarik zincirinde formülasyon gelişim süreçlerinde en önemli parametrelerden bir tanesi de eksipiyan tedariki veya üretimidir.  Önümüzdeki senelerde dünya ilaç krizinin yaşanmaması adına eksipiyan üretimi ve tedariki; özellikle API teknolojileri ve tedariki büyük önem kazanmaktadır.

26 - 27 Ekim 2023 tarihleri arasında BIOEXPO 2023 Yaşam Bilimleri Fuarları ile eş zamanlı düzenlenecek bu sempozyumda Kamu, ilaç sanayi ve bilim çevrelerince bu konular ele alınacak ve tematik başlıklı panellerde 2 gün boyunca paralel salonlarda 30 oturumda ayrı ayrı tartışılacak.

 BIOEXPO İlaç  Üretim Stratejileri Sempozyumu’nun belirlenen ana oturum başlıkları;

 1-Konvansiyonel ve Biyoteknolojik İlaçlarda Kalite Güvence ve Regülasyon
 2- Biyoteknolojik İlaçlarda Sürdürülebilirlik Temelli Global ve Ulusal Yaklaşımlar i
 3- Hücreden Bitmiş Ürüne Biyoteknolojik İlaçlar: Kalite, etkilik ve güvenlilik
 4- Sağlık Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Uluslararası Trendler
 5- Terapatik Açıdan Öncelikli İlaçlarda Ar-Ge ve Üretim Stratejileri
 6- Biyobenzer ilaçlar ve pazara erişim
 7- Sentezden bitmiş ürüne konvansiyonel ilaç üretimi ve güncel teknolojiler
 8- İlaç Lojistiği ve Soğuk Zincir
 9- OTC Ürünleri ve Üretim Teknolojileri
10- Gıda Takviyeleri:Günümüz ve Geleceği
11-  Farmasötik  Biyoteknolojide Yenilikçi  Yaklaşımlar
12- TİTCK, TÜSEB, TÜBİTAK ve SGK Oturumları

GMP Kılavuzu Ek1 2022 Revizyonu Sempozyumu

25 Ekim 2023 - Bioexpo

Steril tıbbi ürünlerin üretimi konusunda özel rehberlik sağlayan GMP Kılavuzunun Ek 1 in revizyonun amacı netlik katmak, Kalite Risk Yönetimi (QRM) ilkelerini tanıtmak, yeni teknolojilerin ve yenilikçi süreçlerin dahil edilmesine izin vermek ve yapıyı daha mantıklı bir akışa dönüştürmektir.

GMP Kılavuzunun Ek 1'i en son 2008 yılında güncellenmişti. 2008 versiyonu 16 sayfa iken yeni versiyon 50 küsur sayfaya ulaşmıştır.

Ek 1'e getirilen yeni bir konsept, steril ürün üretimi için Farmasötik Kalite Sistemidir (PQS). ICH Q10 Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili bu bölüm, steril ürün üretimi için özel aşağıdaki gereksinimleri listeler ve genel yaklaşımları kapsamına alır:

Ağustos ayından itibaren uygulamaya geçecek olan GMP Kılavuzunun Ek 1 in revizyonu sürecinde Temizoda Teknolojileri Derneği konu uzmanları MTC 265 ayna komite adına Brezilya, Syndey, Hollanda , Berlin ve en son Antalya'daki GMP Ek 1 kılavuzunun revizyonu  için ISO TC 209 toplantılarına kendi kaynakları ile katılmış , görüş bildirmiş ve öneri getirmiştir.

TC 209 komitesinde ki uzmanlarının büyük çoğunluğunun üye olduğu  ICCCS ( International  Confederation of Contamination Control  Societies ) ve Temizoda Teknolojileri Derneği  tarafından organize edilecek bu etkinlik GMP koşullarında çalışan tüm tesis yöneticileri için önemli bir etkinlik olacağı ön örülüyor.

* Etkinlik sınırlı sayıda sektör profesyoneline açık ve ücretli olacaktır. Katılımcılara GMP Kılavuzu Ek 1 Türkçe Tercümesi verilecektir.

İlaç Endüstrisinde Yapay Zeka Buluşması

BIOEXPO 2023 Yaşam Bilimleri Fuarları Biyoteknoloji, Laboratuvar/ Analiz, Farmasötik/Nutrasötik ve Temizoda endüstrisi alanında politikalar üreten kamu kurum ve kuruluşları, teknoloji geliştiren merkezler, yaşam bilimleri endüstrilerinin tüm alanlarında üretim ve uygulama yapan kuruluşlar, ilgili bilimsel disiplinlerin akademik kurumlarının 25-27 Ekim 2023 tarihleri büyük bulaşmasını sağlarken, geleceğimizin en önemli dinamiklerini oluşturan Yaşam Bilimleri alanında eğitim gören ve araştırma yapan lisans,  lisanüstü  ve doktora alanında çalışan " Genç Bilim İnsanlarının " kendi geleceklerini kurgulayabilmeleri için Bioexpo tüm olanaklarını kullanımlarına açtı.

Yaşam bilimleri alanında çalışan  Genç Bilim İnsanlarının paylaşım platformu olan BIOYOUNG koordinasyonunda buluşan MBG Türkiye, BioClub, Unilab ve TBD Junior Biologist öğrenci toplulukları , bir eğitim platformu olan LAB Akademi ve deneyimli endüstri profesyonellerinin katkıları ile 25-27 Ekim 2023 tarihlerinde Bioexpo ile eş zamanlı

" İlaç Endüstrisinde Yapay Zeka Buluşması " için bir araya geldiler.

Genç bilim insanlarının bu düzeyde büyük bir platformda kendi gelecekleri adına yapacakları  İLETİŞİM & PAYLAŞIM & İŞ GELİŞTİRME'  ye yönelik buluşmanın, iddialı  bir etkinlik olacağı ön görülüyor.

BIOYOUNG koordinasyonunda toplanan MBG Türkiye, BioClub, Unilab ve TBD Junior Biologist temsilcileri ve gönüllülerinin özverili çalışmaları ile;

25-27 ekim günleri arasında 515 nolu stantlarında  tüm genç bilim insanlarından gelecek işbirliği ve destek çağrılarına doğru kanallar ile buluşması için çaba gösterecek ; konu uzmanı profesyonel ve akademisyenlerin sunumu ile " İlaç Geliştirmede Yapay Zekanın Rolü "  seminerini düzenleyecek, " YUVARLAK MASA  " toplantıları ile İŞ GELİŞTİRME" de destek bulmaya çalışacaklar

Bioexpo Yaşam Bilimleri Fuarı ilgili sektörde eğitim gören, özel veya kamuda çalışanlara ve tüm akademisyenlere açık ve ücretsizdir. Fuar öncesi online kayıt olunması önerilir. www.bioexpo.com.tr

Bioexpo Etkinlik Programına Ulaşmak İçin;

 

EK:
Afiş

HIZLI ERİŞİM