II. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi

I. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi 11-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “Şehir, Çevre ve Sağlıkta İşbirliği” teması ile tarafları ortak bir platformda buluşturma amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Gazi Üniversitesi ile Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Kongreye Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Büyük- şehir Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, İLBANK ve KKTC’deki üniversiteler başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası kuruluş destek vermiştir.

Kongrenin sonuç bildirgesinde; şehir, çevre ve sağlık alanında işbirliğinin zorunlu olduğuna dikkat çekilmiş, bu alanlardaki disiplinler ve uygulayıcı kuruluşlar arasında ortak anlayışın geliştirilmesi için Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresinin belli aralıklarla yapılması kararlaştırılmıştır. Birinci Kongrenin temel çıktıları doğrultusunda, II. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi 16-20 Nisan 2018 tarihnde Kapadokya' da gerçekleştirilecektir. Kongrede "Yarının Kentleri" ana teması çerçevesinde birçok konu ele alınacaktır.

Kongre, "Şehir, Çevre ve Sağlık" üçgeninde uygulayıcıları, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını ve özel sektör temsilcilerini ortak bir platformda buluşturarak, taraflar arasında işbirliği ve ortak çözümler üretme zemini oluşturmaktadır. Kongrede her alanda yeni uygulamaların yanı sıra, akademisyenlere ve yerel yönetimlerin personeline yönelik sertifikalı kurslar, yerel yönetimler arası proje yarışması ve sergi organizasyonlarına da yer verilecektir.

Kongreye ilişkin detaylı bilgiye, broşür ve Tanıtım Kataloğu'na buradan ulaşabilirsiniz.