2019 yılı “Gönüllülük Yılı” İlan Edildi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Eğitim Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk, Spor Toto Başkanı Bünyamin Bozgeyik ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 22 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi.

“Gönüllülük, toplumun direğidir.” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem  Kasapoğlu, gönüllülük stratejilerini: gönüllülük kültürünün güçlendirilmesi, teknolojinin daha etkin kullanımı, daha etkili düzenleme ve risk yönetimi, gönüllü yönetiminin güçlendirilmesi ve eğitimin artırılması, kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi, gönüllülüğün tanınması ve değerlendirilmesi olarak açıkladı. Bakan Kasapoğlu, bu altı temel çalışmayla, sürdürülebilir gönüllülük faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Son olarak projedeki amaçlarına değinen Kasapoğlu, nihai amacın kamu kurumlarından özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına (STK) kadar tüm paydaşların bu sürece etkin katılımı olduğunu dile getirdi.

 

 

 

HIZLI ERİŞİM