Beyin Farkındalığı Haftası Kutlandı

“Beyin Farkındalığı Haftası” etkinlikleri Prof. Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi’nde Öğr. Gör. Elif Kurtuluş Küçükoğlu ve Öğr. Gör. Şennur Sohtorikoğlu Niran’ın onayları ile Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Yüksel ile öğrencileri Tuğçe Yılmaz, Handan Özkılıç, Seren Turnalı ve Eda Taş’ın katkıları ile gerçekleştirildi.

DANA Foundation tarafından her yıl Dünya çapında düzenlenen etkinlikler ülkemizde Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği tarafından desteklenen etkinliklerle kutlandı.

Okul Öncesi öğrencilerine beyin farkındalığı kapsamında yapılan “Benim Beynim” etkinliklerinde beyinin işlevleri konusunda bilgilenme, beyinle ilgili kavramlar ile duyu organlarını ve işlevlerini tanımlama, algı ve algı yanılmaları, çeşitli bulmacaları çözme işlemleri boyama, anlatma, yapıştırma yöntemleri uygulanarak açıklandı.

Öğrencilere faaliyetlerin sonunda “Beyin Farkındalığı Haftası” katılım sertifikaları ile boyama kitapçıkları ile kalemler verildi.     

 

HIZLI ERİŞİM