“Engelsiz Sağlık Hizmetlerinde İşaret Dili Eğitimi ve Radyoloji Ünitelerinde Uygulanması” konulu Eğitim Semineri, Marmara Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt, Öğr. Gör. Murat Balıkçı ile öğrencilerimiz katkılarıyla 11.04.2016 tarihinde Reşat Kaynar Konferans Salonunda gerçekleşmiştir. Türk Beyazay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve eski milletvekili Lokman Ayva yapmış olduğu konuşmada “Sağlık Hizmetlerinde Engelliye Bakış” konusuna değinmiş, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Meral Yüksel “Üniversitelerde Engelsiz Yaşam”, Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt ise “Engelsiz Sağlık Hizmeti ve Radyoloji Ünitelerinde İşaret Dili Eğitimi’nin Önemi” konularında konuşma yapmıştır. Tıbbi Görüntüleme Programı öğrencilerinin “Radyoloji Bölümlerinde İşaret Dilinin Uygulanması” konusunda çektikleri kısa filmler de etkinlikte gösterilmiş olup, izleyiciler ve engelli misafirlerimiz tarafından büyük takdir toplamıştır.  Topluma hizmet uygulamaları çerçevesinde İşaret Dilini öğrenen öğrencilerimiz yetkinliklerini kanıtlamış ve sahada temel düzeyde iletişim kurabilecek hale gelmiştir. Tüm konuşmalar, İstiklal Marşımız dahil olmak üzere, işaret diline aktarılmıştır.