“Gönderimden Paylaşıma Kadar: Bir Araştırma Makalesinin Yaşam Döngüsü” Eğitimi Düzenlendi

Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde; Deniz Can Kurt, Dr. Irmina Fortunato ve Dr. Katarzyna Grzegorek konuşmacı olarak katıldı.

Eğitimde genel olarak; bilimsel makale yazma süreçleri ve bu süreçlerde neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verildi. 

Eğitimin birinci oturumunda; De Gruyter Türkiye Ülke Müdürü Deniz Can Kurt, “Global Bilimsel Bir Yayınevi: De Gruyter” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Bu sunumda katılımcılara; Almanya’daki en eski bağımsız akademik yayınevlerinden biri olan De Gruyter hakkında bilgi verildi. 

İkinci oturumda; De Gruyter Yayın Koordinatörü Dr. Irmina Fortunato, “İyi Bir Makalenin Nasıl Yazılacağı Üzerine Kullanıcı Dostu Bir Kılavuz” başlıkla sunumuyla katılımcılara yol gösterdi. Sunumun içeriğinde; bilimsel bir dergide yayınlanmak üzere metin hazırlama, farklı yayımlama modelleri ve bir makalenin neden De Gruyter’de yayınlanması gerektiği gibi konu başlıkları yer aldı. 

Eğitimin üçüncü oturumunda; De Gruyter Açık Dil Bilimleri Şef Editörü Dr. Katarzyna Grzegorek, “Gönderildi, Kabul Edildi, Yayımlandı” adlı sunumuyla bilimsel makalenin yayımlanma süreçlerine ışık tuttu. Sunum; yayım sürecinde farklı adımları anlamak adına bir makalenin yolculuğu hakkında bilgi verdi. 

Son oturumda; “Hakem Değerlendirmesi Testi” yer aldı. Bu kısımda; katılımcıların hakem değerlendirme süreçleri hakkında bilgileri ölçüldü.  

 

HIZLI ERİŞİM