"Hoca Ahmed Yesevi'yi Anlamak"

Konferansta; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından “Hoca Ahmed Yesevî’yi Anlamak” konulu bir konuşma yapıldı.

Öğretim Elemanları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu konferansta; Türkçe hikmetler yazan ve şiirlerinde Türkçe'nin önemini vurgulayan Hoca Ahmed Yesevî’nin hayatı, eserleri ve öğretisinin yanı sıra Ahmet Yesevi Uluslararası Türk - Kazak Üniversitesi’nin faaliyetlerinden bahsedildi. Sonrasında Ahmed Yesevî’nin Dîvân-ı Hikmet’inden örnekler verildi.

Nerde görsen gönlü kırık, merhem ol

Öyle mazlum yolda kalsa, yoldaşı ol

Mahşer günü dergâhına yakın ol

Ben-benlik güden kişilerden kaçtım ben işte.

Programın sonunda Prof. Dr. Musa Yıldız’a Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz tarafından Teşekkür Belgesi ile plaket takdimi yapıldı.