"Marmara Üniversitesi Kimya Şenliği"

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan programın ilk gününde; Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emin Arca, Prof. Dr. Bahattin Yalçın ve sektör temsilcileri yaptıkları konuşmalarda; kontrollü salınan gübreler ve sürdürülebilirlik kavramlarında 3 noktaya dikkat edilmesi gerektiğini; bunların da çevresel, ekonomik ve sosyal kavramlar olduğundan bahsettiler. Marmara denizinin kimyası, sağlıklı yaşamın kimyası, Türkiye'de yüksek teknoloji ve bilim gibi konulara dikkat çeken konuşmacılar; Aerosollar ve Hekzaferritlerin Manyeto ve optik özellikleri gibi konular hakkında da bilgilendirmede bulundular.

21 Nisan 2017'de programın ikinci günü ise üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi bahçesinde bir şenlik havasında gerçekleştirildi.