Marmara Üniversitesi Tercih Günleri

Her yıl olduğu gibi 2019 yılında da Marmara Üniversitesi, tercih günlerinde üniversite öğrenci adaylarına ve ailelerine kapılarını açtı. Tercih ve Tanıtım Günleri 22-23-24 Temmuz’da Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonu’nda yapılıyor.

Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan 16 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 4 Meslek Yüksekokulu; tercih günleri için açtığı standlarda; dekanları, müdürleri, öğrencileri ve öğretim üyeleri ile üniversite öğrenci adaylarını ağırladı. Böylece adaylar, üniversitemizi daha yakından tanıma imkanı buldular. Yoğun ilginin olduğu ilk günde, aday öğrencilerin ve ailelerinin soru işaretlerine cevap verilmeye çalışıldı. Arzu ettikleri bölümlerin hocalarıyla ve öğrencileriyle birebir görüşme imkanı bulan adaylara, meslek seçimlerinde yol gösterildi. Misafirler; Marmara Üniversitesi’nin tarihi, yerleşkeleri, barınma, beslenme, sağlık ve sosyal olanakları, değişim programları gibi çeşitli hususlarda bilgilendirildi.