Marmara Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen "50.Yıl Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Genç bilim insanlarının yetiştirilmesi ve teknoloji üretiminin genç nesillerce içselleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya  Kocaeli, İstanbul, Düzce ve Sakarya olmak üzere 4 farklı ilden öğrenciler projeleriyle katıldı. Yarışma, biyoloji, coğrafya, değerler bilimi, fizik, kimya, yazılım, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk dili ve edebiyatı olmak üzere 12 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmanın ödül törenine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Marnara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Tübitak İstanbul Asya Bölgesi Koordinatörü Doç.Dr. Oğuzhan Gündüz katıldı.

Teknolojiyi gündelik hayatımıza taşıyan, yaratıcı, yenilikçi, pratik uygulamalar içeren, Türkiye’nin ihtiyacı olan yüksek teknoloji üretimine katkı sunan ve sergiye katılanlar için ilham kaynağı olan projeler yarıştı. Yarışma kategorileri; biyoloji, coğrafya, değerler bilimi, fizik, kimya, yazılım, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk dili ve edebiyatı olmak üzere 12 farklı alanda düzenlendi. Yapılan törenin sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM