Pilz Türkiye Teknoloji Fakültesine Deney Seti Desteği

Pilz, bilinçli ve eğitimli mühendislerin yetişmesini desteklemek amacıyla hazırladığı iki adet PSS4000 emniyet PLC deney setini üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Fakültesi Mühendisliği Bölümü’ne bağışladı.

Pilz’in bağışladığı deney setleri sayesinde Endüstriyel Otomasyon Sistemleri dersi müfredatına giren Emniyet Otomasyon Ekipmanları konusu öğrencilere uygulamalı olarak anlatılabilecek.

Pilz Türkiye’de uzun dönem staj yapan üç Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi lisans bitirme tezi olarak makina emniyeti ile ilgili kapsamlı eğitimler aldı ve setlerin yapım aşamasında görev aldılar.

Pilz Türkiye geçen yıl Kasım ayınında da üniversitemizde İş Sağlığı Güvenliği ve Makine Emniyeti semineri düzenleyerek öğrencilere, onlarda farkındalık yaratacak bilgiler vermişti.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, desteklerinden dolayı Pilz Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur ve Pilz Türkiye ailesine teşekkür etti.